Auto Importeren

Een auto importeren, waarom zou je dat doen? Er zijn in Nederland immers heel veel tweedehands auto’s die te koop staan, en alle dealers kunnen nagenoeg dezelfde merken en modellen leveren, die ook in het buitenland verkocht worden, dus er is geen reden om vanuit het buitenland een auto te importeren.

Dat is althans de mening van de meeste mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto, of een tweedehands voertuig.

Maar, enerzijds zijn auto’s duurder dan in het buitenland, en van bepaalde merken en modellen worden er in het buitenland veel meer verkocht dan in Nederland.

Vooraf stellen we wel even, dat je bij een auto importeren wel rekening moet houden met de BPM.

Want denk nu niet dat de Nederlandse belastingdienst geen BPM gaat heffen, als je in het buitenland een voertuig gaat kopen, nieuw of tweedehands, en wilt importeren.

Nee hoor, vergeet het maar, die rekening krijg je vanzelf. De BPM wordt alsnog over het geïmporteerde voertuig geheven.

Goedkope auto importerenToch kan een auto importere stukken goedkoper zijn dan hetzelfde merk en model, van dezelfde leeftijd, in Nederland te kopen.

Dat komt omdat de prijzen in het buitenland lager zijn, maar vooral omdat in het buitenland veel meer auto’s verkocht worden. Daardoor is er ook een groter aanbod aan tweedehands auto’s, en liggen vaak de prijzen lager.

Ga je een dergelijke auto importeren, kan je daar dus voordeel uit halen, en steeds meer mensen doen dat dan ook.

Overigens moeten we er nog wel bij vermelden, dat je het betreffende voertuig wel weer in Nederland moet aanmelden, soms van een nieuwe APK moet voorzien, natuurlijk ook een gele nummerplaat moet laten maken, en de auto moet laten verzekeren, voordat je met dit geïmporteerde voertuig de weg op mag.

Zie je daar overigens tegen op, dan kan je deze administratieve rompslomp ook uitbesteden aan gespecialiseerde bedrijven, die je graag helpen bij een auto importeren.

En kijk natuurlijk vooraf wel goed, of er geen mankementen aan het voertuig zijn, want garanties over de grens zijn natuurlijk achteraf erg moeilijk te innen.

Dit vind je misschien ook leuk...