Dagwaarde Auto

Dagwaarde auto, wat zoveel wil zeggen als de waarde van een auto, op een bepaalde dag. En dat is natuurlijk een erg vaag begrip.

Een auto, net als alle andere voertuigen, en natuurlijk ook andere goederen, neemt in de loop der tijd in waarde af.

Bij voertuigen, spelen er nog wat andere dingen mee, als bij de normale waardeafname. Bijvoorbeeld deukjes, je weet wel die kleine paaltjes, hagelbuien en ga zo maar door, de toestand van de motor, reparaties, en natuurlijk ook de populariteit van bepaalde merken, of juist het ontbreken van populariteit.

Bepaalde merken zijn namelijk nogal trendgevoelig. Het ene jaar hot, het andere jaar not. Datzelfde is natuurlijk ook van toepassing op bepaalde types en modellen.

De dagwaarde autoAls je een auto koopt, dan weet je natuurlijk vooraf al, dat iedere dag dat je een dergelijk voertuig gebruikt, er een bepaalde waardeafname van toepassing is.

Het gekke bij auto’s is, zeker bij bepaalde merken en modellen, dat deze waardeafname op een bepaald moment, bij een bepaalde leeftijd omslaat in een toename in waarde.

Bepaalde merken en modellen, zijn namelijk erg geliefd als de leeftijd boven de 40 jaar komt. We spreken dan ook wel van oldtimers.

Bijvoorbeeld in de jaren 60 en 70, werden er veel Volkswagen kever verkocht. De inruilwaarde, en dus de dagwaarde auto, nam zienderogen af. Er waren simpelweg heel veel Volkswagen kever te koop.

Vele zijn op de sloop terecht gekomen, en op dit moment zijn er niet zo bijster veel meer van.

Als oldtimer beleefd de Volkswagen kever een revival, en wordt dan ook steeds populairder. Er worden dus ook steeds hogere prijzen voor geboden.

De dagwaarde auto, kan niet zomaar heel simpel bepaald worden. Er zijn namelijk nogal wat factoren die bepalend voor de dagwaarde auto zijn.

Je kan daarbij denken aan het bouwjaar, welk model, de technische toestand van de motor en de auto zelf, heeft het voertuig een geldige apk, of moet er veel aan gesleuteld worden om door de apk keuring te komen, en ga zo maar door.

Gelukkig zijn er diverse websites, zoals de website waar je nu bent, waar je de dagwaarde auto kunt laten bepalen, en ook de koerslijsten van de ANWB en de Bovag zijn goede richtlijnen.

In ieder geval, voordat je een auto te koop zet, of voordat je zomaar ingaat op de vraagprijs van een tweedehands auto, kan je beter eerst eens bekijken wat de dagwaarde van deze auto zou zijn.

Dat voorkomt, dat je teveel vraagt voor de auto die je te koop zet, of voorkomt dat je te veel betaald voor een tweedehandsje.

Omdat we je graag van dienst willen zijn, maken we het nog gemakkelijker voor je.

Wil je de dagwaarde auto weten, dan hoef je hieronder alleen maar het kenteken in te vullen. We vragen daarna nog een aantal gegevens, en daarna berekenen we de dagwaarde auto van de auto voor je.

En deze dagwaarde auto berekenen, kost vanzelfsprekend helemaal niets!

Dit vind je misschien ook leuk...