Home » Voertuigen

De kenteken check, die je bijvoorbeeld op onze website KentekenRDW.com kunt doen, is een makkelijke manier op meer te weten te komen over een willekeurig voertuig, dat voorzien is van een kenteken, zoals bijvoorbeeld een auto, een bestelauto, een caravan of een motor.

Dat is mogelijk, omdat de Rijksdienst voor het wegverkeer, allerlei informatie opslaat over alle voertuigen die door de RDW van een kenteken worden voorzien.

Daarbij moeten we wel even opmerken, dat het hier alleen gegevens betreffen van het betreffende voertuig, en dus niet van de voertuighouder. Die gegevens zijn immers vanwege de wet op de privacy beschermd, en mogen niet zomaar worden aangegeven.

Vul hieronder het kenteken in en klik op de check! button om alle voertuiggegevens op te halen

Informatie uit de kenteken checkDe normale kenteken check, is doorgaans gratis. Zoals dat ook bij ons het geval is.

Wil je informatie die niet met de gratis kenteken check wordt gegeven, zoals het aantal eigenaren, het schadeverleden, of wil je laten berekenen wat een voertuig waard is, dan is dat niet gratis, maar wel spotgoedkoop. Klik hier om deze informatie op te halen tegen betaling.

Daarvoor wordt namelijk een klein bedrag gevraagd, variƫrende van een paar euro, tot twee tientjes, wat natuurlijk niet duur is.

Maar, in veel gevallen volstaat de informatie die wordt verkregen met de gratis kenteken check.

Hierbij wordt informatie verstrekt in de categorieƫn:

  • Signalement, zoals bouwjaar, brandstofsoort, aanschafprijs, kleur en meer van dit soort informatie.
  • Registratie, de datum toelating dus.
  • APK, of liever gezegd wanneer moet de APK vernieuwd worden, of is deze al verlopen.
  • Motor, cilinderinhoud, vermogen, en dergelijke.
  • Millieu, dus brandstofverbruik CO2 uitstoot, en het energielabel.
  • Gewicht, zoals bijvoorbeeld maximum toelaatbare massa.

Als je de kenteken check dus wilt gebruiken om snel wat meer informatie te verkrijgen over een auto die je wilt gaan kopen, of misschien wel de auto van de buren, of van een kennis, dan krijg je daarmee al een berg aan informatie.

Probeer de kenteken check maar een uit, door hieronder in de nummerplaat een kenteken te typen. Je krijgt dan alle informatie in een mooi overzicht op het scherm.