Auto kopen

Een auto kopen is voor de één een leuke bezigheid, maar de ander kan hier enorm tegen opzien. Het is en blijft namelijk een dure aangelegenheid. Temeer, omdat natuurlijk een auto kopen met veel meer kostenposten te maken heeft, dan alleen de aankoopprijs.

Een auto kopen, is ook veel moeilijker dan veel mensen denken, althans, dat zou het moeten zijn. Veel mensen gaan erg gemakkelijk over één nachtje ijs, en kopen de eerste de beste auto die hen bevalt.

Het is natuurlijk niet altijd even verstandig, om zonder na te denken, en zaken te controleren, een nieuwe auto kopen.

Wij adviseren dan ook, zet eerst eens een aantal dingetjes op een rij, ga pas daarna rondkijken, en als je een geschikt voertuig hebt gevonden, kijk ook dan eerst verder dan je neus lang is.

Wat te doen- een auto kopenAllereerst willen we iedereen aanbevelen, om vooraf het budget te bepalen, zeg maar het bedrag dat je maximaal wilt uitgeven. Wijk daar ook niet vanaf, ook al is de auto die je gezien hebt nog zo mooi, en ook al is het aanbod van de dealer, handelaar of verkoper, nog zo mooi.

Het budget is immers het bedrag dat je kan missen.

Bepaal ook vooraf, wat je aan maandelijkse kosten kunt missen. Hou rekening met de wegenbelasting, de brandstofkosten, en de autoverzekering, en hou er ook rekening mee, dat er bij auto’s ook wel eens onvoorziene uitgaven zijn.

Heb je dit bepaald, dan komt het leuke gedeelte. Je kunt gaan kijken naar een geschikte tweedehands of nieuwe auto.

Maar ho, eerst nog even dit. Bepaal wel waaraan de nieuwe auto moet voldoen. Wil je een bepaald merk, een bepaald model, wat moet de motor kunnen, welke kleur heb je het liefste, en ga zo maar door.

Je ziet ondertussen al wel, dat een auto kopen niet zo makkelijk is als dat het in eerste instantie leek. Er komt veel meer bij kijken.

Goed ga lekker shoppen, rondneuzen. Kijk bij dealers, bij handelaren, en natuurlijk vooral op het internet, waar je gemakkelijk vanuit je luie stoel heel wat autosites kunt bezoeken. En natuurlijk hebben ook heel wat autohandelaren en dealers hun tweedehands auto’s, en soms ook nieuwe, gewoon online op hun website staan.

En ga nou niet meteen naar de verkoper rennen als je een leuk voertuig gevonden hebt.

Want eerst moet je natuurlijk nog wel een paar dingetjes van de betreffende auto controleren. Dat kan grotendeels met een kenteken check, zoals wij die gratis aanbieden.

Daarnaast moet je ook nog wel even controleren, of de wegenbelasting, het brandstofverbruik, en de kosten voor de autoverzekering, binnen jouw budget passen.

Ook, en dat is zeker niet onverstandig, kan je vooraf laten bekijken wat de waarde van de auto is, niet dat je te veel betaald natuurlijk.

Klopt alles? Passen de kosten binnen jouw budget, en past de aankoopprijs in jouw budget? Dan staat niets de aanschaf meer in de weg, en kan je de auto kopen.

Wij wensen je in ieder geval al vast heel veel plezier met je nieuwe aanwinst. Rij voorzichtig!

Dit vind je misschien ook leuk...