Autodealers

Autodealers heb je natuurlijk in alle soorten en maten, met of zonder werkplaats, met en zonder dealerschap van één of meerdere merken.

En in de meeste, vooral grote dorpen en steden, zitten er wel één of meerdere.

Er zijn ook steeds meer autokopers die voorkeur hebben voor een garage die verbonden is aan een bepaald merk, want het heeft natuurlijk enorm veel voordelen.

Denk bijvoorbeeld aan de reparaties, die vaak veel sneller, en vakbekwamer kunnen worden uitgevoerd.

Autodealers, of een autohandelaar

Daarbij moet je natuurlijk wel het onderscheid maken tussen autodealers die aan een merk verbonden zijn, en de, zoals dat in de populaire volksmond vaak genoemd wordt, de autohandelaren.

De autohandelaar, kan je eigenlijk vergelijken met een supermarkt. Hij koopt auto’s in, en probeert deze met winst te verkopen.

Daarbij maakt het niet zo veel uit of het nu een Volkswagen is, een Mercedes, of een Japans merk. Net als bij de supermarkt, waar je zuivel, vlees en brood kunt kopen.

Dat wil natuurlijk op voorhand niet zeggen dat de autohandelaar minder vakbekwaam is, of dat je bij een autohandelaar minder goede auto’s kunt kopen.

Aan de andere kant is het wel zo, dat een autodealer, dus autodealers die aan een bepaald merk verbonden zijn, we noemen dat ook wel merkdealers, vakbekwamer zijn, als het tenminste over hun merk gaat.Doordat steeds meer automerken met allerlei snufjes komen, en er steeds meer chips en dergelijke in auto’s gebruikt worden, kan en mag je niet zomaar van iedere autohandelaar of merkdealer verwachten, dat zij van alle merken ook alles weten.

Van een merkdealer mag je wel verwachten, dat hij en zijn personeel, alles weten van dat ene merk.

Merken, geven ook steeds meer opleidingen aan het personeel van autodealers, en dus zijn deze vakmensen ook steeds bekwamer als het over hun merk gaat.

Dat is toch ook wel de hoofdreden, dat steeds meer mensen hun auto kopen bij autodealers, verbonden aan een bepaald merk.

Ook de merkgetrouwheid wordt steeds groter. Mensen rijden niet meer het ene jaar in een Opel, dan in een BMW, en daarna in een Ford.

Veel autorijders rijden namelijk een groot deel van hun leven in een bepaald merk.

En dat is natuurlijk ook een reden om naar bepaalde autodealers te gaan.

Bijkomend voordeel is natuurlijk ook, dat deze merkdealer je graag wil behouden als klant, en dat deze autodealers net even wat meer voor je doen, wat meer korting geven, en toch ook wel een hogere inruilwaarde geven. En vooral als je een andere auto van hun merk terug koopt.

Dit vind je misschien ook leuk...