Home » Auto

Er zijn natuurlijk wereldwijd gezien talloze automerken, het aantal loopt in de vele duizenden. Automerken met alleen kleine auto’s, met alleen grote auto’s. Automerken die erg bekend zijn, en dat zijn bijvoorbeeld Ford, Nissan, VW, Mercedes, en ga zo maar door.

En er zijn natuurlijk automerken die helemaal niet bekend zijn, of liever gezegd alleen bekend bij de echte autofanaat, en soms zelfs niet eens bij deze steeds groter worden groep.

Hoe het ook zij, als je een andere auto wilt kopen, dan heb je een enorm grote keuze, en ben je niet gebonden aan een bepaald merk en aan een bepaalde prijsklasse, dan kan het kiezen van een passend automerk, een erg lastige keuze zijn.

Al die verschillende automerken hebben overigens ook een bijkomend effect, waar de meeste autobouwers vooraf nooit op hadden gerekend.

Verzameling automerkenEen steeds groter aantal mensen heeft namelijk als hobby het verzamelen van de vele automerken.

Soms alleen de logo’s, soms allerlei hebbedingtjes van de verschillende merken, zoals glazen, sleutelaanhangers, balpennen, en ga zo maar door.

Er zijn zelfs mensen, die verzamelen auto’s van verschillende automerken, maar dan moet je natuurlijk wel de beschikking hebben over een ruim budget, om nog meer auto’s te kunnen kopen.

Tenzij je natuurlijk miniatuurmodellen van verschillende automerken gaat sparen.

Of je nu bewust spulletjes aan het verzamelen bent, of dat je het gewoon leuk lijkt om al die verschillende modellen van de vele, vele automerken te bekijken, de beste plek om dat te doen, dat zijn de diverse autobeurzen, zoals er in het verleden ook wel gehouden werden in de RAI.

Zo’n beurs wordt met een mooi woord wel autosalon genoemd, en de bekendste zijn dan zonder twijfel de North American International Auto Show in Detroit, de Salon International de L’Auto et Accessoires in Genéve, de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt am Main, de Mondial de L’automobile in Parijs, en de Tokyo Motor Show.

Stuk voor stuk autobeurzen, of liever gezegd autosalons, waar veel automerken vertegenwoordig zijn, en waar je tal van auto’s kunt bekijken.

Natuurlijk zijn enkele van deze autobeurzen wat verder weg, maar je kunt zeker een bezoekje brengen aan de beurs in Frankfurt of in Parijs, terwijl natuurlijk ook Genéve nog te doen is.

Voordeel is dan bovendien nog een keer, dat je meteen op de hoogte bent van het allerlaatste autonieuws. Naast natuurlijk dat je allemaal promotiemateriaal en hebbedingtjes kunt sparen, die je bovendien vaak nog een gratis krijgt ook.

Een echte aanrader dus, om een auto eens van een geheel andere kant te gaan bekijken.