Home » Kenteken check

Als je twijfelt over de aanschaf van een tweedehands auto, dan is het handig om de autogegevens goed te bekijken. Door middel van een RDW kentekencheck kun je de autogegevens van een auto opvragen, zodat je een goede indruk krijgt van de staat waarin de auto verkeert. Lees hier hoe zo’n RDW kentekencheck precies in zijn werk gaat.

Wat is een RDW kentekencheck?

Een RDW kentekencheck kun je uitvoeren bij www.rdw-kenteken.nl. Het RDW is een instelling die alle kentekens van auto’s in Nederland beheert. Wil je graag een meer informatie over een auto aan de hand van het kentekennummer, dan ben je bij het RDW aan het juiste adres. Door het invoeren van het kentekennummer van de desbetreffende auto kun je allerlei nuttige informatie over de auto krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld zien of de auto recentelijk nog een APK keuring heeft ondergaan. Dit is handig om te weten, want het vertelt je iets over de staat waarin de auto verkeert en hoe het zit met het onderhoud van de auto. Daarnaast kun je ook zien of de auto is gestolen. Dit wil je natuurlijk wel weten voordat je een auto aanschaft.

Hoe werkt het?

Voor het uitvoeren van een kentekencheck bij Rdwkenteken.net heb je niet meer nodig dan een kentekennummer van de auto. Je voert deze in bij de site, en vervolgens krijg je alle over de auto op je beeldscherm te zien. Het uitvoeren van een kentekencheck op de website is geheel gratis, je hoeft hier niks voor te betalen.