Home » Auto

De electrische auto begint steeds meer een hype te worden, en je kan niet ontkennen, dat deze hype best wel logisch is. Steeds meer mensen gaan dan ook een electrische auto rijden, of kopen een hybride, wat eigenlijk een combinatie is van een electrische, en een verbandingsmotor.

Natuurlijk is enerzijds het millieu de grote reden om een hybride of electrische auto te kopen, maar aan de andere kant kunnen ook de gebruikskosten natuurlijk de grote reden zijn.

Alhoewel de aanschafprijs doorgaans wel een stuk hoger ligt dan de aloude auto’s op diesel, of benzine.

Voordelen electrische autoMaar die hogere aanschafprijs, weegt eigenlijk totaal niet op tegen de voordelen die je krijgt, als je een electrische auto gaat kopen, en gedeeltelijk zijn die ook van toepassing bij een hybride.

Weliswaar is de kale aanschafprijs nog steeds hoger, hoewel daar wel verandering in zal komen als en meer electrische auto’s verkocht worden, de BPM, het stuk belasting dat bij de aanschafprijs wordt opgedrukt door de regring, is een stuk lager.

Ook de wegenbelasting is voor schonere voertuigen een stuk lager dan voor vervuilende auto’s die op diesel en benzine rijden.

Op zich zou dat al reden geboeg moeten zijn, goedkoper, en veel beter voor de leefomgeving.

Maar ook het “tanken” is veel aangenamer. Nu, ondanks dat de brandstofprijzen gedaald zijn, moet je toch nog wel fors betalen voor een volle tank.

Die volle tank, we bedoelen natuurlijk accu, kost bij een electrische auto slechts een paar euro. En dat kan toch wel behoorlijk schelen, ook al kan je niet net zo ver rijden op een volle accu, als op een volle tank.

Maar, er is nog één enorm groot voordeel, dat veel mensen niet eens verwachten bij een electrische auto.

En dat is het geluid, het lawaai dat de motor normaliter maakt, en dat je ook hoort als je in de auto zit.

Dat geluid, dat lawaai, ontbreekt namelijk geheel bij een electrische auto.

En dus kan je enorm rustig over de weg rijden, zonder ook maar iets dat het plezier aan het rijden in een electrische auto kan verstoren.