Goedkoop Tanken

Goedkoop tanken, daar wil natuurlijk iedereen wel van profiteren. Tot voor kort was de benzine- en dieselprijs gewoon absurd hoog, en ook nu alweer, na een korte periode van dalende prijzen, gaan de prijzen voor een vat ruwe olie alweer langzaam omhoog.

En, zoals je misschien wel weet, hangt de prijs voor een liter benzine of diesel, gewoon af van wat er voor een vat ruwe olie wordt betaald op de wereldmarkt.

En die prijs, hangt af van vraag en aanbod, en of er ergens ter wereld een gevaarlijke crisis uitbreekt.

Dat er telkens wel ergens waar olie uit de grond gehaald wordt, oorlog en terrorisme is, dan weet natuurlijk iedereen, en dat is dus één van de redenen dat de olieprijs weer omhoog aan het gaan is.Goedkoop tanken hangt echter ook af van de economische situatie. Is er een economische crisis, dan krijg je op de duur meer mogelijkheden voor goedkoop tanken. Dat is er eigenlijk nu aan de hand.

Door de economische crisis is er minder vraag naar ruwe olie, en dus dalen de prijzen. Jippie, hoor je iedereen bij het tankstation denken, weer goedkoop tanken.

Maar, op het moment dat de olieprijs naar beneden gaat, want het is één van de drijfveren van de economie, wordt de vraag naar ruwe olie weer groter. En je snapt het al, weg is het goedkoop tanken.

En dat is ook weer een andere reden dat de prijzen weer langzaam stijgen.

Kortweg gezegd, goedkoop tanken heeft te maken met het feit of we genoeg geld hebben, of niet. Is er genoeg geld, dan is er ook goedkoop tanken.

Hebben we minder geld, of weinig geld, dan is het goedkoop tanken weer voorbij, en worden de benzineprijzen en de dieselprijzen steeds duurder.

Eigenlijk dus precies de omgekeerde wereld.

Zoals het er nu naar uitziet, zal de olieprijs de komende tijd langzaam door stijgen, en dus moet je op een andere manier goedkoop tanken.

Dat wil dus zeggen, zuiniger rijden, en eventueel een auto kopen die minder brandstof verbruikt, zodat voor jou de prijs niet te hoog wordt, en zodat voor jou het goedkoop tanken betaalbaar blijft.

Dit vind je misschien ook leuk...