Home » rdw

Om een auto te registreren bij de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) zijn er een aantal stappen die u moet volgen. Hieronder beschrijven we de belangrijkste stappen voor het registreren van uw auto bij de RDW.

  1. Neem contact op met de verkoper: Als u een auto koopt van een particuliere verkoper, dan moet u er zeker van zijn dat de verkoper het kenteken heeft overgedragen. Als u een auto koopt bij een autobedrijf, dan regelt het bedrijf vaak de overdracht van het kenteken.
  2. Registreer de auto: U moet de auto registreren bij de RDW binnen 14 dagen na aankoop. Dit kan online of bij een RDW-keuringsstation. U heeft de volgende documenten nodig voor registratie:
  • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort
  • De overschrijving akte (Verklaring van deelname)
  • Het kentekenbewijs
  • De RDW-vrijwaringsbewijs (Als de verkoper het kenteken nog niet heeft overgedragen)
  1. Betalen voor registratie: Na registratie van uw auto, moet u betalen voor de registratiekosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de soort auto en de grootte van de motor.
  2. Controleren van de auto: Als u uw auto heeft geregistreerd, moet de auto nog worden gecontroleerd bij een RDW-keuringsstation. Hier wordt gecontroleerd of de auto voldoet aan de technische eisen.
  3. Kentekenplaten: Als de auto aan de technische eisen voldoet, ontvangt u de kentekenplaten voor uw auto. Deze platen moet u op de auto bevestigen.

Let wel, deze beschrijving is algemeen, voor de precieze stappen raden we u aan de website van RDW te raadplegen of contact op te nemen met RDW zelf.