Home » Auto

Wil je binnenkort een kentekencheck uitvoeren, maar weet je niet hoe je dit moet doen? En wil je graag wat meer informatie hierover? Lees dan hier verder.

RDW
Een kenteken check uitvoeren is het beste. Het enige wat je nodig hebt is een kentekennummer van de auto. Vervolgens kun je deze invoeren op de site van RDW. Het uitvoeren van een kentekencheck is hier gratis. Bij sommige sites moet je hier echter voor betalen. Let hier dan ook op voordat je iets invoert.

Informatie opvragen
Door het kentekennummer in te voeren, kun je allerlei informatie over de auto ontvangen. Denk aan informatie zoals het model van de auto of technische specificaties. Maar ook informatie over of de auto is gestolen. Daarnaast kun je zien wanneer de auto voor het laatst een geldige APK keuring heeft ondergaan. Dit is sowieso handig om te weten, want dit wil je natuurlijk niet meteen na aanschaf zelf moeten doen.

Bouwjaar en aantal eigenaren
Ook kun je zien wat het bouwjaar van de auto is, en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Als een auto heel veel eigenaren heeft gehad, kan het een teken zijn dat de auto niet helemaal goed werkt. Als je niet tevreden bent over een auto, doe je deze immers snel weer weg. Let hier dan ook zeker op. Ook kun je de datum van de eerste toelating van de auto zien en andere bijzondere opmerking van het RDW. Ook kun je zien wat voor motor het voertuig mag hebben.