Inruilwaarde auto

De inruilwaarde auto bepalen. Dat is toch wel één van de eerste dingen die je graag zou willen doen, als je er over na loopt te denken om je huidige auto in te ruilen op een nieuwe, of een andere tweedehands auto.

Als je bij een bepaalde dealer een leuk voertuig hebt zien staan, dan zal je waarschijnlijk aan deze dealer ook vragen wat de inruilwaarde auto is, of populair gezegd, je vraagt wat hij nog voor je huidige auto geeft.

Heb je nog geen tweedehandsje gezien, die je graag zou willen hebben, dan kan je het natuurlijk ook omdraaien, vooral als het je toch niet veel uitmaakt welk voertuig je wilt terugkopen.

Dan kan je het beste eerst gaan kijken waar de inruilwaarde auto het hoogste is.

Daarvoor kan je natuurlijk allerlei dealers aflopen, wat natuurlijk erg tijdrovend is, maar dan weet je wel precies wat de inruilwaarde van je auto is.

Je kunt natuurlijk ook op het internet gaan shoppen.

Er zijn immers veel verschillende autosites, waar heel veel merken en modellen worden aangeboden. Wel moet je dan alsnog in persoonlijk contact treden, met degene die de tweedehands auto aanbiedt.

Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je zelf wilt, en wat je zelf het prettigste vindt.

De inruilwaarde auto bepalenHet is echter wel belangrijk, om vooraf ongeveer te bepalen wat de inruilwaarde auto is. We bedoelen dan de hoogte van het bedrag dat je voor je huidige voertuig nog terug zou kunnen krijgen.

Dat kan je vanzelfsprekend vandaag de dag online laten bepalen, en je kunt in de koerslijsten van ANWB en Bovag kijken, die ook doorgaans vrij nauwkeurig zitten met de inruilwaarde auto.

Echter, één ding is daarin niet meegenomen.

Als je namelijk bij een dealer een tweedehands auto wilt kopen, en je wilt ook een voertuig inruilen, dan krijg je te maken met wat wel de gun factor wordt genoemd.

De dealer wil je namelijk graag als klant hebben, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe klant zou zijn, of omdat je al jaren bij deze dealer steeds een auto koopt.

Daardoor is een dergelijke autodealer vaak geneigd om je een wat hogere inruilwaarde auto te geven. Hoger dus dan de inruilwaarde in de koerslijsten.

Hij wil je immers graag als nieuwe klant, of als klant behouden.

Een goede relatie met een dealer, en dat geldt natuurlijk ook voor autohandelaren, kan je dan ook honderden, zo niet duizenden Euro’s aan inruilwaarde auto schelen.

Dit vind je misschien ook leuk...