Home » Geen categorie

Op zoek naar het laatst uitgegeven kenteken? Dan ben je op KentekenRDW.com precies op de juiste plek, want zoals je misschien al van ons gewend bent van onze kenteken check, bieden we je ook gratis het laatst uitgegeven kenteken aan.

Het laatst uitgegeven kenteken wordt dagelijks bij de Rijksdienst voor het wegverkeer opgehaald, zodat je er 100% zeker van kunt zijn, dat deze informatie omtrent het laatst uitgegeven kenteken ook helemaal klopt.

GR-965-H

Dit laatst uitgegeven kenteken wordt namelijk aan het einde van alle werkdagen, door de Rijksdienst voor het Wegverkeer gepubliceerd.

Dus, ook op KentekenRDW.com, kan je iedere dag het laatst uitgegeven kenteken controleren.

Waarom het laatst uitgegeven kenteken controleren?Normaliter let je natuurlijk niet op het laatst uitgegeven kenteken, maar het kan wel degelijk erg waardevolle informatie zijn.

Vooral, als je een nieuwe auto wilt gaan kopen. Het kan dan zinvol zijn, om nog even te wachten, totdat er een nieuwe reeks kentekens wordt uitgegeven.

Het gekke is namelijk, maar dat is eigenlijk ook wel weer te begrijpen, een auto met één van de eerste kentekens uit een nieuwe kentekenreeks, we noemde de kentekenreeks wel sitecode, kan een hoge inruilwaarde hebben, dan een soortgelijke auto, maar dan met één van de laatste kentekens uit de oude kentekenreeks.

Ook als daar slechts een paar dagen tussen zit, en we bedoelen dan de datum afgifte kenteken.

Dat komt omdat veel kopers van tweedehands auto’s liever een nieuw kenteken hebben.

Op dit moment is de verwachting ook, dat over niet al te lange tijd een nieuwe kentekenreeks gebruikt gaat worden, dus sitecode 9, maar dat hangt natuurlijk ook af van het aantal nieuwe auto’s dat de komende tijd verkocht wordt.

Daarom kan het dus zinvol zijn, om dagelijks, of wekenlijks het laatst uitgegeven kenteken te controleren.

Zodat je zeker weet wanneer je precies de nieuwe auto moet kopen, alhoewel je vaak ook met de dealer kunt afspreken dat hij wacht tot het op kenteken zetten, totdat de nieuwe kentekenraaks wordt uitgegeven.