RDW APK

De RDW APK, de Algemene Periodieke Keuring, is destijds in het leven geroepen om nog langer te voorkomen dat er auto’s en andere voertuigen op de openbare weg rondreden, die een gevaar opleverden voor andere weggebruikers.

Vandaag de dag bijna niet meer voor te stellen, maar er werden complete wrakken van de weg gehaald, waarbij de bodemplaat dusdanig verroest was, dat je met de beide benen haast moest meelopen met de auto, en dat terwijl je er in zat. En ooit werd een Lelijke Eend van de weg gehaald, waar een jerrycan vol met bezine op de bijrijdersstoel, dienst moest doen als benzinetank.Levensgevaarlijke situaties dus, en daarom werd de RDW APK verplicht. En dat regelmatig.

Voor nieuwe auto’s vppr het eerst na vier jaar, dan twee keer om de twee jaar, en daarna ieder jaar. Natuurlijk zijn er ook afwijkende regels voor oldtimers, en voor zware voertuigen, en bijzondere voertuigen zoals een ambulance.

Veilig met de RDW APK

Dankzij de RDW APK, is het inmiddels een stuk veiliger geworden op de Nederlandse wegen, wat niet wil zeggen dat er in het totaal geen gevaarlijke voertuigen meer rondrijden, want er zijn natuurlijk altijd mensen die de APK, en dan meestal ook nog de andere verkeersregels, aan hun laars lappen.

Wel is de kans dat je in een gevaarlijke situatie geraakt, door de RDW APK, inmiddels stukken kleiner in vergelijking met tientallen jaren terug.

En de keuringsregels zijn best wel streng, hoewel deze natuurlijk ook wel weer erg redelijk zijn. Want bij de RDW APK check worden zaken als de motor, de verlichting, maar ook de CO2 uitstoot bekeken.

Is alles aan een auto nog goed, goed onderhouden dus, dan komt een auto door de APK.

Is dat niet het geval, dan krijg je zelfs nog een kans om alles te laten repareren, en kan je opnieuw de keuring ondergaan.

Alle kans dus, om ook oudere, en minder goed onderhouden auto’s goed te laten keuren, hoewel je daar natuurlijk soms wel wat moeite voor moet doen, of moet laten doen.

Rij je in een wrak rond, een technisch wonder dat de auto überhaupt nog rijden kan, en ben je zelf niet zo verstandig om het voertuig aan de kant te laten staan, dan wordt de betreffende auto zonder twijfel bij de eerstvolgende RDW APK, van de weg gehaald.

Vul hieronder het kenteken in en klik op de check! button om alle voertuiggegevens op te halen

Dit vind je misschien ook leuk...