Home » Auto

Schadeauto’s lijken auto’s waarmee je normaliter niets meer kunt doen, maar schadeauto’s kunnen ook een aantrekkelijk alternatief zijn als je op zoek bent naar een andere auto. Daarbij moet je vanzelfsprekend wel kijken, wat je koopt, en schadeauto’s moet je niet kopen als de schade groter is dan je kunt behappen, of repareren.

Het blijven natuurlijk wel schadeauto’s, en je moet natuurlijk het voertuig wel tegen redelijk lage kosten kunnen repareren. Anders worden de kosten te hoog, en dat zijn dit soort schadeauto’s niet meer waard.Is de schade aan een schadeauto klein, kan je het zelf makkelijk repareren, of kost een reparatie niet echt veel geld, dan kan je wellicht het risico nemen.

Is de schade bijzonder groot, dan kan je beter je vingers er vanaf laten.

Heb je overigens zelf een schadeauto, waarvan de schade te groot is om te repareren, dan kan je het betreffende voertuig misschien nog aan een handelaar verkopen die het voertuig exporteert.

Lukt dat niet, dan kan je het wrak eigenlijk alleen nog maar naar de sloop laten brengen.

Schadeauto’s kopen

Ben je zelf handig, of ken je iemand die tegen een kleine vergoeding schadeauto’s kan repareren, kan dit een goed alternatief zijn. De aankoop van een schadeauto zal veelal een stuk minder zijn, dan wanneer je hetzelfde merk en type koopt zonder schade.

Lukt het dus om dergelijke schadeauto’s tegen redelijk geringe kosten te repareren, dan kan je zelfs geld besparen.

Maar nogmaals, je moet of zelf handig zijn, of iemand kennen die dat tegen een geringe vergoeding kan doen.

Het beste kan je ook altijd bij schadeauto’s, vooraf een taxatierapport opvragen. Daarin staat normaliter wat er gerepareerd moet worden, welke onderdelen vervangen moet worden, en normaliter ook wat het zou gaan kosten.

In dat geval weet je enerzijds of het een verstandig idee is om de auto met schade te kopen, en anderzijds of de reparatiekosten wel opwegen tegen de waarde die het voertuig na de reparatie nog heeft.

Heb je geen verstand van schadeauto’s, ken je niemand die je daarbij kan ondersteunen, begin er dan niet aan.

Er zijn ook goedkope tweedehands auto’s, die niet veel kosten, en waarbij je zeker weet dat je er niet veel kosten aan zult hebben.