Home » Geen categorie

Wat heb ik nodig om een auto over te schrijven? Waar kan ik een auto laten overschrijven? Mag iedereen een kenteken overschrijven? En wat kost het om een kenteken over te schrijven? Je hoort het al: er zijn genoeg vragen die mensen zich stellen omtrent het overschrijven van een kenteken. We helpen je graag een handje, met de antwoorden op deze vragen. 

Wat heb ik nodig om een auto over te schrijven?

Voor het overschrijven moet je als verkoper een aantal documenten meenemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Compleet kentekenbewijs: dit is de kentekencard en de tenaamstellingscode, of het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs

Ben je onderdelen van het kentekenbewijs kwijt? Dan is het overschrijven niet direct mogelijk en moet je eerst de ontbrekende documenten online aanvragen bij het RDW. Hier zijn kosten aan verbonden: € 1,00 voor een nieuwe tenaamstellingscode en € 31,50 voor een nieuwe kentekencard. Daarnaast moet je rekening houden dat je de nieuwe documentatie per post ontvangt, wat enkele werkdagen kan duren.

Waar kan ik een auto laten overschrijven?

Wist je dat er in Nederland meer dan 750 loketten zijn voor het overschrijven van een kenteken? Een Kentekenloket is onderdeel van een door de RDW erkend autobedrijf. Het overschrijven van een kenteken bij een autobedrijf is altijd een prettig idee, door de kennis en deskundigheid van de medewerkers. Daarnaast kan je er ook vaak voor andere diensten terecht, zoals een aankoopkeuring, APK-keuring, airco-check en bandencontrole.

Mag iedereen een kenteken overschrijven?

Voor het overschrijven van een kenteken moet je minimaal 18 jaar oud zijn en in Nederland wonen. Het is niet mogelijk om iemand anders te sturen om het overschrijven te regelen. Dit moet altijd een afhandeling zijn tussen de verkoper en de koper van de auto.

Wat kost het om een kenteken over te schrijven?

Tot slot de kosten voor het kenteken overschrijven bij Kentekenloket. In heel Nederland zijn deze kosten vastgesteld op € 10,10. Je moet zelf met de koper beslissen wie verantwoordelijk is voor het betalen van deze kosten.