Waarom een kenteken check doen?

Je hoort er wel vaker over, en we bieden ook op deze website een gratis kenteken check aan, maar waarom is het nu zo belangrijk om een kenteken check te doen?

Laten we voorop stellen, dat als je één van de weinige personen bent, die alles over auto’s weten, die zelf kunnen sleutelen, en nooit een garage nodig hebben, dan kan je waarschijnlijk direct aan een auto zien, wat daarmee mis is, of juist niet.

Behoor je niet tot deze selecte groep, want dat zijn er echt niet zo veel, dan kan je een behoorlijke miskoop doen, als je niet laat bekijken of er mankementen aan het voertuig zijn.

Waarom een kenteken check doen?

Als je niets weet van auto’s, en je hebt ook geen kennis, vriend, of mannetje voor dat soort zaken, dan kan de auto die je misschien wilt gaan kopen, nog zo mooi zijn, en je kunt waarschijnlijk best wel roest herkennen, maar verder kan je nooit weten wat voor een auto het is.

Je kunt niet weten of er schade aan de auto is geweest, die misschien wel heel mooi gerepareerd is, je weet niet of de kilometerteller is teruggedraaid, en je weet niet of al het onderhoud en de apk keuringen netjes zijn gedaan.

Dus, en daar komen we dan met onze mooie oplossing, moet je eerst eens beginnen met de gratis kenteken check.

Daarmee kan je al behoorlijk wat meer informatie verkrijgen over het betreffende voertuig, niet alles, maar wel veel.

Een klein onderdeeltje is bijvoorbeeld de apk keuring. In de kenteken check zie je precies wanneer de volgende apk keuring uiterlijk moet worden gedaan, of dat de apk keuring verlopen is.

Ook zie je precies wat het gemiddelde verbruik is, zodat je precies weet hoeveel brandstof wordt verbruikt.En zo worden nog veel meer gegevens aangeboden, waarmee je veel meer te weten kunt komen.

Niemand die je dus zomaar alles kan vertellen.

Weet je dan alles? Nee, want er kunnen nog drie belangrijke dingen zijn, die we ook als oplossing in de kenteken check aanbieden.

Enerzijds is dat de kilometerstandcheck. En ook die is enorm belangrijk, want in het verleden, gelukkig nu al niet zo vaak meer, werden kilometertellers wel eens teruggedraaid.

Zo kreeg een voertuig dat al meer dan 200.000 kilometer had gereden, ineens een leuke 90.000 kilometer op de teller. En zo’n auto zal je maar kopen. Dan wordt je populair gezegd, toch aardig in de maling genomen.

Gelukkig worden tegenwoordig de kilometerstanden geregistreerd, en kan, tenminste als je de kilometerstandcheck doet, je bijna zeker zeggen dat alles in orde is.

Aan de andere kant, en ook dat bieden wij binnen ons netwerk aan, kan het ook verstandig zijn om de betreffende auto te laten taxeren.

Hiermee kan je precies zien, of de prijs die gevraagd wordt, wel overeenkomt met de daadwerkelijke waarde, want daar zit wel eens een ‘klein’ beetje verschil in, zeker als je niet bij een merkendealer een auto gaat kopen.

En ook als je een auto wilt inruilen, kan je op deze manier goed bekijken wat een goede inruilwaarde zou zijn.

Ook niet onverstandig, is het schadeverleden controleren. Waarmee je precies weet, of de verkoper wel de waarheid spreekt, als hij aangeeft dat er nooit schade geweest is aan het voertuig.

De vraag was, waarom zou je een kenteken check doen?

Natuurlijk om jezelf te beschermen. Om er zeker van te zijn dat alles met het voertuig in orde is.

Dus eerst de gratis kenteken check doen, dan eventueel de kilometerstandcheck, schadeverleden controleren, en eventueel de waarde laten bepalen. Zodat je altijd aan de veilige kant zit.

Dit vind je misschien ook leuk...