Home » Geen categorie

Voor veel mensen kan de aanschaf van een scootmobiel in eerste instantie niet prettig zijn. De mens wil van nature toch mobiel blijven en zo veel mogelijk dingen zelf doen. Echter kan een scootmobiel vele voordelen bieden. In dit artikel geven we je daarom een aantal belangrijke voordelen van een scootmobiel!

Je bent juist mobieler

Door de aanschaf van een scootmobiel ben je juist een stuk mobieler. Je kunt namelijk weer lange afstanden overbruggen, zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent. Daarnaast ben je natuurlijk ook een stuk minder afhankelijk van je buren, familie of vrienden. Een ritje naar de supermarkt kan namelijk weer zelfstandig gemaakt worden.

Naast dat het functioneel kan zijn, is het ook gemakkelijker om je sociale contacten te onderhouden. Dit voorkomt dat je je alleen gaat voelen. Een uurtje koffiedrinken bij die vriendin van een aantal straten verderop is daardoor geen enkel probleem meer!

Geen rijbewijs

Een erg groot voordeel is dat er geen rijbewijs voor nodig is. Dit voorkomt extra kosten bij de aanschaf van een scootmobiel. Je moet er echter wel op letten dan de scootmobiel minimaal WA verzekerd moet zijn. Deze verzekering kan simpel aangevraagd worden bij de verzekering, waarna de verzekering je een plaatje opstuurt dat op de scootmobiel gemonteerd dient te worden.

Eindeloze opties

Doordat er veel aanbieders zijn van scootmobielen, zijn de opties vrijwel eindeloos. Je kunt de scootmobiel daarom volledig afstemmen op je persoonlijke voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor drie, vier of vijf wielen. Ook kun je kiezen voor een scootmobiel met een zeer grote actieradius, zodat je niet in de problemen komt wanneer je eens wat verder van huis bent. Ook de stoel, leuning en vering is helemaal op jouw wensen af te stemmen. Dit alles om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos weer op pad kunt.

Het is een veilig vervoersmiddel

Een scootmobiel is tevens een erg veilig vervoersmiddel. Doordat deze erg stabiel is, is de kans op vallen zeer klein. Hierdoor kun je je zorgeloos voortbewegen. De veiligheid van een scootmobiel is door meerdere onafhankelijke bureaus uitvoerig getest. Een scootmobiel is namelijk een prijzige aankoop, waardoor men er zeker van wil zijn dat dit ook daadwerkelijk een goede en veilige keus is.

Zoals je kunt lezen zijn er genoeg voordelen aan een scootmobiel. Dus twijfel je zelf nog? Of twijfelt je oma of opa? Dan kun je hen nu overtuigen dat een scootmobiel helemaal geen verkeerde keuze is. Ze worden er juist alleen maar mobieler en zekerder van en kunnen zich zorgeloos en onafhankelijk voortbewegen! Zit jij of je oma nog in een tussenfase, dat je nog redelijk te been bent, en dus nog niet echt behoefte hebt aan een scootmobiel, dan is een elektrische driwieler kopen een goed alternatief.