Home » Auto

Je kunt bij de aanschaf van een auto overwegen of je deze in Nederland koopt, of via het buitenland naar Nederland laat importeren. Het kan zijn dat je een specifieke auto wilt, die alleen maar in het buitenland te verkrijgen is. Importeren van een auto kan financieel aantrekkelijk zijn, maar let vooral op de kosten die het kopen van de auto in het buitenland met zich meebrengt en vergelijk altijd de verschillende bedrijven met elkaar qua kosten en de services die ze bieden.

Waar vind je de kenmerken van een auto?

Wil je meer zekerheid over een auto die je uit het buitenland importeert? Het is dan raadzaam om het chassisnummer van de auto te checken. Je kunt dan bijvoorbeeld de kilometerstand van de auto zien en ook nagaan of de auto vaak bij de garage is geweest in verband met een schade en herstel ervan. Het chassisnummer controleren van auto loont dus altijd de moeite.

Kosten bij het importeren van een auto

Heb je eenmaal een auto in het buitenland gevonden en is de auto helemaal in orde, dan kun je tot aanschaf ervan overgaan. Houd altijd wel rekening met de kosten die het kopen van een auto in het buitenland met zich meebrengt. Belasting, BTW en BPM zijn sowieso de kosten die je moet betalen. Koop het liefst geen auto in Zwitserland. Doordat dit land geen lid is van de EU, betaal je veel invoerrechten voor de auto en dat is zonde.